Mottagareantenner

Som gammal scout spanar jag gärna efter spännande saker att lära och upptäcka. ”Learning by doing” känner inte bara scouter till. Kul är i alla fall att lära sig nya saker genom ”handgripligheter”. Det har blivit mer och mer tillämpad digitalteknik kan man notera. Att med lite digitalhjälp bli mer telegrafi aktiv är positivt. Däremot kan vissa digitaldelar i vår omgivning ställa till med en del störningar. På spaning efter ting som gör livet som störd radioamatör lättare har jag sista tiden fått span på gammal lösning till hjälp för nya problem. Många har spanat in QROlle-byggsatsen. Fler och fler blir QRV på banden. Det är en härlig känsla att veta att man handgripligen har byggt och förstår sin radio. Sist en liten rapport från midnattsolens land och den där timade träff en på Seskarö. Mycket radio, god mat och goda vänner.

Läs artikeln här: QTC_QRP_09_2009