Portabelsäsongen är över oss just nu. Då detta skrives är det varmt som bara sjutton både ute och inne trots att timmen redan är sen. Allt klibbar på kroppen då jag sitter naglad vid datorn för att hinna med att skriva allt material till QROlle-projektet (och för all del även denna spalt) innan semesteresan. En hel del spännande egenbyggeprojekt ligger och lurar i vassen. Hoppas kunna återkomma med en del antennexperiment med en mycket liten loopantenn som kanske kan lösa en del av de egentillverkade störningar vid lyssning vi idag omger oss med. Som läsaren av denna spalt vet har undertecknad ett vakande öga på omvärlden och vad som sig tilldrar på egenbyggefronten. Det är bland annat mycket prat om SDR (mjukvarudefinierad radio) av olika typ.

Läs den tekniska beskrivningen av digitaldelen i QROlle II.

Av Nils Söderman SM5DEH

Läs artikeln här: QTC_QRP_7-8_2009_QROlle_dig