Under luppen:

SCR preselector CAT HEROS Tech

Om vi översätter det engelska ordet preselector rakt upp och ner till svenska får vi ”förväljare”. Det denna gör är att den väljer ut det frekvensspektrum som vi vill att vår mottagare skall tampas med. Mottagaren skall få fokusera på det frekvensutrymme vi är intresserade av och inte behöva brottas med starka signaler vid sidan om, som begränsar mottagarens möjlighet att göra ett bra jobb. Mjukvarudefi nierade (SDR) radios är bredbandiga som bara den på ingången, det är både bra och dåligt. Det positiva är just att man kan studera ett brett frekvensspektrum. Nackdelen är att ett brett frekvensspektrum och många signaler (framförallt starka) som träff ar ingången ställer till det då man vill lyssna på kanske framförallt svaga signaler. Till SDR och andra mottagaretillämpningar kan man ha mycket glädje av en intelligent preselektor som den vi tittar på denna månad: SCR Preselector-CAT från HEROS Technology. Kanske inte den billigaste lösningen (cirka 586 Engelska pund (ex moms)), men ack så kraftfull.

Läs artikeln här: qtc_11_2016_Under luppen Heros Preselector del 1_sm0jzt_ver_03