Att bygga egna antenner är något vi radioamatörer gärna gör. Det är en fantastisk känsla att veta att en del i kedjan till framgång är just något man gjort själv. Allt från enklare trådantenner till avancerade riktantenner.
Det är dock inte alltid så att teori och praktik helt korrelerar. Eller så dyker oväntade fenomen upp som man vill kunna förklara. En antenn för multipla band är inte bara behändig utan ger även den intressanta utmaningar. Då vill man kunna mäta på förutsättningarna sinsemellan.
Tyska amatörtidskriften FUNKAMATEUR publicerar inte bara en tidning, man har även en omfattande försäljning av byggsatser och komponenter. Denna månad skall vi titta på en byggsats ( FA-VA-4 ) som för EUR 150 ger en mycket smaklig vektoriell antennanalysator. Den är synnerligen enkel att bygga.

Läs artikeln här: QTC_QRP_FA_VA4_SM0JZT_1708

Hämta manualen på engelska här (pdf).