För alla dom som ännu inte har köpt sig en QRP-rigg ännu och som funderar på en riktigt kompetent sådan, så kan en KX2 vara ett riktigt intressant alternativ. Elecraft har funnits en ganska lång tid på marknaden. Konstruktörerna Wayne och Eric är aktiva radioamatörer och CW-fantaster. Dom är kloka nog att veta vad som kan vara användbart och fungerar väl i olika sammanhang för oss radioamatörer. Dom vet också att det krävs mera än en modell för att klara alla önskemål. Elecraft K2 var en sådan där ”lagom” radio till format, även användbar för portabelbruk. Men då den fantastiska K3 kom och i princip ersatte K2:an så behövdes det en mindre radio för just de portabla tillfällena. Den lilla KX1 var ju bara för CW-fantaster. KX3 är toppen, men kanske lite för stor och dyr. Så för att täcka ett marknadssegment har man nu kommit med KX2. Låt oss reflektera kring den.

Läs artikeln här: qtc_1678_Under luppen Elecraft KX2_sm0jzt_ver_A