Bokrecention: Low Power Communications.
Med jämna intervall har man anledning att fundera över hur mycket egenbygge som dagens radioamatör ägnar sig åt. Det är ju trots allt förhållandevis billigt att köpa sig en radio idag. Det kan vara en ursäkt, men ack så tråkigt!! Jag blir ibland som egenbyggeevangelist förvånad då jag ser och hör att man inte ens ids bygga sig en dipolantenn, nätdel eller löda en simpel PL koaxkontakt till en kabel! Lyckligtvis är det inte rakt av så nattsvart, tvärt om. Även om det är billigt att köpa en färdig grej så fi nns det otroligt många som inte bara nöjer sig med att vara stickproppsamatör, man vill veta hur det fungerar i praktiken, man vill kunna påverka konstruktionen och framför allt vill man vidareutvecklas inom tekniken med hobbyn. Det är så otroligt enkelt att komma åt information om nya spännande komponenter och teknik, man kan till en billig peng köpa böcker eller få kontakt med andra nyfi kna genom diskussionsgrupper, allt över bland annat nätet. Vill du utvecklas skall du vara nyfiken och vara öppen inför ny teknik som du helst själv förstår och har byggt eller konstruerat. Små medel gäller inte bara uteffekten, det gäller även storleken på projektet. Tänk på att de är mera sannolikt att få ett mindre bygge klart än ett stort och omfattande. Less is more…

Läs artikeln här: QTC_QRP_03_2010