Många QTC-läsare vill ha flera artiklar om byggsatser. Det är glädjande att man är nyfiken på att bygga något själv, idag då det mesta går att köpa färdigt och utrymmet för egna experiment är begränsat. Det finns ju en hel del byggsatser ”där ute”. Dom kan ibland vara ganska avancerade och för all del också kanske lite väl dyra. I den andra ändan av skalan fi nns det ju en del byggsatser som är lite väl trista och enkla. Som att bygga ett litet nätaggregat eller LF-förstärkare. I denna artikel presenteras en riktigt intressant byggsats för den nyfikne radioamatören. Den heter BITX40 och är en byggsats som för blotta 59 USD (med frakt) erbjuder en komplett (ingen låda och högtalare) sändtagare för 40 meter SSB. Eftersom kortet redan är färdiglött kanske man kan undra vad som är kvar till mina experiment. Det finns dock en hel del trevliga aha-upplevelser att uppleva för en rimlig peng. Konstruktionen är enkel att förstå men med mycket goda prestanda. Några timmars pyssel så har man inte bara en fungerade radio, man har även en plattform att bygga om eller vidare på.

Läs hela artikeln här: Egenbygge_04_2017_BITX40