Viska med elektromagnetism – WSPR del 2
I majnumret av QTC [1] resonerades om tekniken bakom den spännande digitala moden WSPR. Man kan inte annat än bli bra nyfiken på hur lång man kan komma per watt då man ser vilka möjligheter som bjuds och vad lite som krävs. Man kan lätt komma igång med den befi ntliga radion för att se hur det fungerar. Dock är det frestande och klokt att se om man inte kan bygga sig åtminstone sändaren själv så att den kan få tuffa på i sin hörna och inte låsa upp ”vardagsradion”. Hans Summers G0UPL har rosat många radioamatörer med en QRSS-sändare. Nu har han utökat byggsatsutbudet och har nu en ny variant som även kan sända WSPR med mycket goda prestanda. Byggsatsen kostar blott 18 pund så det tål dom flesta hobbybudgetar. Denna månad bygger vi den och provar. Vad sägs om en egen eller klubbägd WSPRsändare/fyr?

Läs artikeln här: Egenbygge_06_2013