Under luppen:

YAESU FT DX-3000

Yaesu FTDX3000 är en av flera riggar där det är tydligt hur japansk ingenjörskonst
visar kvalitetstänk och kreativitet ! Yaesu har de senaste åren trots förhållandevis små volymer rosat marknaden med en hel del intressanta riggar. Allt ifrån FT-897 i sitt portabla segment till folkradion FT-450 via dom halvbra FT-950 och FT-2000 över FTDX5000 till ”High end” FTDX-9000. Onekligen en intressant palett.
En mycket intressant och framförallt kompetens rigg på alla möjliga sätt är FTDX5000. Mycket god prestanda i ett traditionellt skal med många knappar på fronten.
Antalet knappar behöver dock INTE vara ett mått på goda kvalitéer, utan nog mera ett mått på operatörskomfort/smak. Många knappar innebär fördelar, men även nackdelar. Med FTDX3000 har Yaesu haft ambitionen att ta radiokvaliteerna från FTDX5000 och skapa ett mera skalbart användargränssnitt. Vi skall in denna artikel titta på hur dom har lyckats.

Läs artikeln här: UL_YAESU_FTDX3000_Apr13