Man slutar aldrig att förvånas över allt nytt man kan lära sig i vår bransch. På sistlidna hobbymässan fick jag frågan från en besökare hur länge jag hållit på med radio. Var tvungen att fundera lite, men det var allt redan som 7-åring då jag satt och lödde ihop mig en detektormottagare i pappas verkstad i Sanda hemma på Gotland. Så över 40 år har jag nu haft möjlighet att lära mig nya spännande saker. Jättekul är det i alla fall.
Visst skriver jag om en hel del byggsatser, erkännes gärna. Men varför återskapa det hjul som andra redan fått att snurra för oss. Av bara farten lär man sig nytt och utvecklas i och med projekten.
Internet ger oss fantastiska möjligheter att kommunicera, söka och sprida information. Så alla mina referenser till vidare information är just Internetsidor. Missa inte chansen att hitta just din tråd till vidare förkovran. Denna månad studsar vi över Atlanten och kölen för information om aktuella projekt. Om viljan finns så finns även tiden att utvecklas och ”ju mer man har att göra, ju mer får man gjort” – brukar jag säga till alla så frågar mig ”hur hinner du med”? Prova du klarar det också!

Läs artikeln här: QTC_QRP_12_2008