Vilken utmaning – Hur skall man beskriva IC-7200, ICOM:s nya semikompakta kortvågsrigg !? En sak är säker, den är hart när unik i ICOM-familjen, ersätter ingen och konkurrerar med ingen. En annan sak är också bergsäker, den ser ut som en tanks och den kommer att gå rakt in i många radioamatörers hjärta. Det är svårt att inte kommentera denna riggs intressanta utseende. Jag minns mycket väl den sk. military look som var populär för många år sedan. Och visst skulle man lite enkelt kunna säga att detta är en ”grön radio” (fast svart) från ICOM. Undertecknad gillar aktiviteter i fält (inte nödvändigtvis ”gröna”) och då vill det till att grejorna inte kroknar för lite fukt, smuts eller trista temperaturer. Jag har inte kastat låneriggen från SRS i smutsen, men jag är övertygad om att den inte bara ser rejäl ut utan även är det.

Läs artikeln här: UL_ICOM_IC-7200