Under luppen:

YAESU FT-950

Denna genomlysning skall behandla en i raden av intressanta nya riggar från YAESU. Helt otroligt att YAESU inom en ganska kort tid spottat ut ett antal intressanta riggar på marknaden. FT-9000 är det riktiga flaggskeppet som har som ambition att sopa mattan med det mesta och inte minst göra den riktigt kräsne och teknikhungrige amatören nöjd. FT-2000 sätter ribban lite lägre och ger en mera sansad paketering. En riktigt kompetent rigg för primärt stationärbruk. Inbyggd nätdel och dubbla mottagare är klokt för en rigg i denna kategori. För vardagsamatören är FT-450 ett gott val som ger mycket goda prestanda till en rimlig peng (10 000 kr). Denna rigg provade undertecknad i QTC nyligen. Den som läste artikeln noterade att jag inte blott var positiv till riggen. Framförallt kändes det som att ergonomin haltade en hel del och att riggen helt enkelt medvetet kanske hade hållits tillbaka för att göra intresset större för just FT-950.

Läs artikeln här:  UL_YAESU_FT-950