Visst är det en hel del arbete med QROlleprojektet.
Nu börjar vi dock skönja slutet på ett långt och givande utvecklingsarbete. Ett slut som innebär början för handgripligheter för alla de som kanske vill bygga en egen QROlle II.
Många har redan hört den så därför är förväntningarna kanske extra goda. Det finns alldeles för mycket som man skulle vilja berätta om. Men jag passar på att skriva några rader om den fina grid-dippan ”Dipper” från DL-QRP-AG som nu också fått en antennmättillsats.
Till det så en reflektion kring SDR-status. Ett område som kommer att göra inte bara att erbjuda vanliga radioamatörer en mycket intressant teknik. Det innebär faktiskt också möjligheter för egenbyggaren. Kanske inte så mycket med lödkolven nu. Den har ersatts med möjligheten att bygga med dom byggstenar som exempelvis en FPGA erbjuder.

Läs artikeln här: QTC_QRP_10_2008