Jag är säkert inte ensam om att notera att radioteknik har utvecklats positivt i QTC under åren. Själv har jag bidragit under många år, men jag har till min glädje upptäckt att det är fler och fler som har intressanta och värdefulla kunskaper och inspiration att förmedla till radiokollegorna i SSA. Att gemensamt bringa de olika hobbygrenarna framåt är en viktig del i en förening som SSA. Samhörigheten kring vår hobby är viktig. Det jag inte kan, vet kanske någon annan mera om och kan hjälpa mig med. Men även om det är en teknikhobby så får teknikämnet inte tränga undan alla spännande inspirationskällor kring DXexpeditioner och tävlingar. Tekniken finns ju inte där för teknikens skull utan som medel för att kunna uppnå goda resultat i tävlingen eller på den öde ön. Denna månad tar jag upp en tråd som brukar dyka upp i bladet med ojämna mellanrum: Att ta lite spännande utrustningen under luppen. Syftet är inte att ge ett uttömmande svar på om detta är riggen för dig. Syftet är mera att väcka tanken eller kritiskt granska den utrusning som vi kan bygga eller köpa färdig.
Vad sägs om en DRM-mottagare för EUR200, eller en kortvågsrigg som kan anslutas och fjärrstyras över nätet?
Även några tänkvärda rader om verkningsgrad och störningar relaterat till nätaggregat finns med.

Läs artikeln här: Radiotekn_02_2007