Undra om man skulle våga sig på att bygga en egen radio? Hur många gånger har du inte ställt dig den frågan. En del har förverkligat detta nyårslöfte. När det har skett så har ivern att förfina konstruktionen eller kunskaperna gripit en som ett gift. Det är ju som vi alla vet en del av tjusningen med vår hobby – du är aldrig fullärd. Något nytt kan alltid finnas runt hörnet. Nyfikenheten och kreativiteten är det enda som behövs. Den fina lilla riggen som Anders SM5EFX presenterade i QTC Jan 2005 har rönt stort intresse. Fler är det som vill prata om egenbygge. Undertecknad har varit i Gävle och pratat om QROlle och egenbyggeprojekt.

Egenbygge är även antenner. Och äntligen har jag förverkligat en gammal dröm – en egen kortvågsbeam på taket – Egenbyggd !!

Läs artikeln här: QTC_QRP_02_2006