Vi har väl alla ett mål för ögonen då vi bygger och utvecklar vår radiostation.
Tänk om man kunde få tag i den radion, tänk om man hade råd eller tänk om man kunde göra si eller så.
Vi har olika drömmar, ambitioner, kunskapsnivåer eller budget. Det finns jobb och fritidssysslor där varje
dag innebär nya insikter och kunskaper.
Amatörradion är sannerligen en fritidssyssla som kan falla in under den kategorin. Denna månad blir det en salig blandning av gammalt och nytt, ett favoritämne hos undertecknad. Ett favoritämne som uppenbarligen också berör många av QTC:s läsare. Vi skall även belysa en programmeringsmiljö där man likt byggen med byggklossar eller elektronikkomponenter skapar sitt program. Riktigt spännande och beroendeframkallande. Heter för övrigt node-red.

Läs hela artikeln här: QTC-2022-06_Gammal och ny drömradio