För ett antal år sedan (feb 2016) kunde QTC:s läsare studera en ingående artikel om SunSDR2 Pro. Den radion testade undertecknad inte blott. Den var så spännande så att lädret åkte upp och en försvarlig mängd slantar bytte ägare.
Eftersom lägre effekt i mina ögon duger mer än väl så var det inte något problem att riggen ”bara” har 20W uteffekt. Det som är den största vinsten med en rigg av typen SDR (mjukvarudefinierad radio) är att man just låter mjukvara och för all del mycket kraftfulla komponenter med stor beräkningskraft gör det jobbet som man för ett antal år bara kunde drömma om.
Om man nöjer sig med 100W (vilket räcker i 9.5 fall av 10) så har Expert Electronics nu en upphottad version som lustigt nog heter DX. Vi tittar närmare på radion som nu finns i handeln.

 

Läs hela artikeln här: UL Expert Electronics DX 12_2019