Sommaren har ännu så länge varit god nog att visa sig från sin mest soliga sida och inte som så ofta (i alla fall är uppfattningen så) legat som spön i backen. Gå ut i skog och mark och kör radio, eller bara njut av vårat fi na land, utan radio. På radiofronten en hel del nytt vill man tro/hoppas. För egen del får jag utropa: Äntligen! har vårat sedan länge bekanta 6-metersband visat sig från sin bättre sida. Att mäta är att veta… Brukar det heta. Denna månad skall vi titta lite extra noga på en nygammal vän – GridDippan. Detta som ett teknikinspirationsprojekt för SSA:s medlemmar och klubbar. Igen – alla ni som har ett kul litet projekt på gång är hjärtligt välkomna att höra av er för att berätta om saken. Stort eller smått, det kvittar, jag är nyfi ken på vad som görs. Som ett team skall vi bredda vår kunskap och inspiration.

Läs artikeln här: QTC_QRP_7-8_2010