Under luppen:

Kenwood TS-590S

TS-590S . En rysligt kompetent radio. Kenwood är ju försiktiga generaler och tar gärna god tid på sig innan en ny produkt lanseras. När den väl lanseras så är den väl genomtänkt. Nya TS-590 är inget undantag och verkar fungera ypperligt. Vid en första anblick på stationens front får man intrycket att det blott och bart är en upputsad TS-570. Det kan tyckas så och kanske är det ett medvetet drag från Kenwood att man velat få gamla Kenwoodägare att känna igen sig. Jag återkommer till funktionen mera i detalj men kan redan nu säga att TS-590 är mer än bara en uppdatering. Det är i många stycken en ny station, väl värd dom rimliga slantar som en ”uppgradering” kostar.

Läs artikeln här: UL_Kenwood_TS-590_Jan2011

Ladda ner servicemanualen här: TS-590s_service_manual