Då detta skrives har vi precis klivit över årskarven mellan 2010 och 2011. Nytt år och nya föresatser. Vissa saker görs som tidigare och vissa saker får bli nya. Viss teknik är den gamla beprövade och en hel del ny teknik kommer att se dagens ljus eller ytterligare förfinas. Så även inom vår hobby. I denna spalt skall vi försöka belysa framförallt ny teknik och dom möjligheter den ger oss som i första hand vill lära oss eller utvecklas med något nytt. Det kommer att ”tjatas” vidare om mjukvarudefinierad radio och bruket av moderna komponenter som ytmonteras. Det kommer att förekomma mikroprocessorer men även helt vanliga enklare konstruktioner. Målsättningen kommer att precis som tidigare vara att söka inspirera till att inse att det inte är svårt, dyrt eller läskigt att jobba på egen hand. Precis som tidigare så är jag tacksam för synpunkter och idéer från läsarna.

Läs artikeln här: QTC_QRP_02_2011