VX-3
En riktigt liten handapparat är aldrig fel. Jag har tidigare (hösten 2003) i QTC skrivit om föregångaren VX-2. Tittar man på riggen så ser det inte ut som att det har hänt så mycket. Och som många vet så hade VX-2 en föregångare som hette – just det: VX-1… En revision har dock gjorts som är väl värd att fundera på om man är på jakt efter en lämplig reskamrat till ett bra pris.

FTM-10SE
Jag har i tidigare nummer av QTC (okt2007) skrivit om den ”handmobila” riggen FTM- 10E från YAESU. Den riggen har den unika kombinationen av en frontpanel som inte bara är löstagbar utan även dubblerar som mikrofon (om man vill). YAESU har en variant av denna rigg (med samma front) som är primärt tänkt för riktigt mobil trafi k. Och då pratar man cykel eller motorcykelmobil.

Läs testerna här: Radiotekn_02_2008