Vi kan alla konstatera att vår gemensamma föreningstidning QTC innehåller en mycket intressant blandning av artiklar för att täcka in hela det fantastiska spektrum som amatörradio innebär. Visst är det fantastiskt att man varje dag kan säga att det finns utrymme för nya utmaningar och kunskaper att ta till sig. Egenbygge är en av hörnstenarna i hobbyn och även denna månad har jag samlat en del intressanta karameller att prova.
I förra numret skrev jag några rader om den nya fina antennanpassningsenheten T1 från Elecraft. Nu har jag byggt en och vill delge lite erfarenhet.
Vad sägs om att slå några flugor i en smäll ?? Vad sägs om att komma igång på dom digitala moden PSK31 ?? Varför inte passa på att till och med bygga en lämplig rigg för detta? Den kostar endast USD 55 i byggsats och fungerar utmärkt på 80 meter – häng med !!

Läs artikeln här: QTC_QRP_05_2005