Många av oss letar efter en radiokonstruktion för QRP som ger utrymme för egna kreativa tankar. Inte alla är dock så sugna på att börja från noll, etsa kretskort och skaffa in komponenter utan skulle bra gärna vilja ha det mesta gjort redan. Tyvärr är dessa exempel ganska lätträknade. TENTEC har väl tagit fasta på det då dom utvecklade sin TENTEC 506 Rebel för några år sedan. En radio som funkar utmärkt för CW och dessutom ger en del utrymme för egna idéer avseende både hårdvara och mjukvara. Det senaste, extra intressant eftersom utvecklingsmiljön följer den etablerade ARDUINO-plattformen . Nu är väl alla inte så sugna på att ha en QRP-radio som ”bara” klarar av att hacka bärvåg (CW). Man kanske vill köra foni eller för all del supereff ektiva digitala moder som PSK31, JT65 eller WSPR. Det har TENTEC tagit fasta på då dom presenterade TENTEC 507 Patriot under 2014. Låt oss titta på grejorna och inspireras!

Läs artikeln här: Egenbygge_06_2015_Patriot