Egenbygge och experiment i all ära, många av oss attraheras dock av köperadioapparater. Visst är det härligt med all spännande teknik, prestanda och finesser som man för en rimlig slant kan plocka upp ur låda, klar att använda. Riktiga tuffingar kör igång utan at läsa manualen. Andra gör som undertecknad, läser manualen först och gottar sig sedan åt alla finesser utan att gå miste om en enda…. Jag erkänner gärna att jag gillar ny teknik och allt vad dom nya landvinningarna ger oss. Denna månad skall vi titta översiktligt och teoretiskt på två nya kortvågsriggar som vi snart kommer att se på handlarnas försäljningsdiskar. Jag hoppas att lite mera grundligt och praktiskt kunna analysera deras funktioner i framtiden. Här skall vi bara ge en inblick och reflektion. För de av oss som gillar att ”mäta för att veta” så finns det många fina mätinstrument som man gärna skulle vilja ha. Men som p.g.a kostnaderna är hart när ouppnåeliga för dom flesta. Vad sägs om en nätverksanlysator med mycket goda prestanda som alla har råd med? Den finns genom tyska Funkamateur!

Läs artikeln här: Radiotekn_08_2007